VIRALLINEN NIMIHuputinROTUsuomenhevonenKASVATTAJARiina Mäkeläinen
LEMPINIMIHupuVÄRIprtOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ1.9.2006       SÄKÄ158 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLIoriMERKITläsiREKISTERINUMEROVH-34372


YLA2-palkittu huhtikuun tilaisuudessa 2008 pistein 122
KRJ IÌI-palkittu syyskuun ii tilaisuudessa 2008 pistein 77


HUPU - KOULUKONKARI KARJALASTA

Hupu oli heräteostos sukulaisvierailulta Pohjois-Karjalasta. Siellä kyseinen ratsu oli voittanut muutamia alueellisia kouluratsastuskilpailuja, mutta omistajan kuollessa auto-onnettomuudessa Hupu oli pakko myydä. Hupu omaa niin loistavat liikkeet kuin upean luonteenkin, joskin on välillä vähän turhankin machoileva tammaseurassa - tyypillinen oripoika siis.

Hoitaessa Hupu on oikein mallikas ja on valppaana - kuitenkin nauttien saamastaan huomiosta ja huolenpidosta. Kaviot nousevat pienimmästä vinkistä ja ulkopuolinen katselija vakuuttuu välittömästi siitä, että ruunaahan tässä hoidetaan. Tarkempi vilaus kuitenkin kertoo muuta. Vesipesulla vieraillessa Hupu sen sijaan inhoaa vettä aivan yli kaiken. Ulkona sateessa pojalla ei ole mitään ongelmia, mutta kun letku vilahtaa niin herra on kuin kiukutteleva pikkupoika, jonka komentaminenkaan ei aina oikein auta. Kun pesulta päästään pois, luo Hupu anteeksipyytävän ilmeen hoitajaan ja on taas niin katuvaa ja ihanaa herra kuin voi vaan olla. Satuloidessa ori pullistelee ja koettaa olla olevinaan, mutta kyllä sekin homma lopulta melko nopeasti käy.

Hupua on ratsastettu lähinnä kouluratsastuksessa, sillä jo entinen omistaja oli todennut herran upeat lahjat ja liikkeet koulukiemuroiden luvatussa maailmassa - on aivan ihme, että tämä perusjuntti taitaa niinkin vaativia kiemuroita, kuin vaativaan A:han tarvitaan. Kaikesta voidaan kiittää upeaa Mäkeläisen kasvatustyötä koulupainotteisten suomenhevosten kanssa. Hupu reagoi pieniinkin apuihin ja on melko herkkä suustaan. Ratsastajan tasapaino ja painoavut ovat erityisen tärkeitä herralle, mutta myös ääniapuja Hupu tottelee kiitettävästi. Jos ratsastaja ei jaksa keskittyä, Hupu huomaa sen kyllä ja yrittää herätellä ratsastajaa välillä kaikin keinoin - poika tykkää tehdä tätä ja sitähän ei kukaan pilaa! Esteratsastuksessa Hupulla on mieli koko ajan kiinni jossain ihan muualla, joten se laji saa jäädä takavasemmalle.

Koulukilpailuissa Hupu on niin oria, että. Kun tamma vilahtaakin näkökenttään, alkaa herra pyöriä ja yrittää esitellä itseään jokaisesta mahdollisesta kulmasta ja hörinä kuuluu viereiselle paikkakunnalle asti. Itse suoritus menee yleensä kaikesta huolimatta hyvin - kisapaikalla sitten saakin olla pojun kanssa todella varovainen vahinkovarsojen tai karkumatkojen varalta. Eihän Hupu pahaa tarkoita, mutta kun veri vetää astumispuuhiin..

KOULUTUSTASO Minut on koulutettu tasoille va A - 80 cm. Olen koulupainotteinen.
Katso rankingpisteeni ja ominaisuuspisteeni täältä!

        
        

Kuvien © siisii., tuhannet kiitokset!
Sivun tiedot eivät liity mitenkään kuvassa olevaan hevoseen.

    HUPUTIN
    sh-o, 158 cm
i. Rintintei
sh-o, 155 cm, KTK-I
ii. Tintin Timotei
sh-o, 156 cm
iii. Timoteitei
sh-o, 159 cm
iie. Harhalaiva
sh-t, 151 cm
ie. Karamellineito
sh-t, 153 cm
iei. Tättärällä
sh-o, 156 cm
iee. Lumihukka
sh-t, 149 cm
e. Tuikkuleinikki
sh-t, 157 cm
ei. Leinokas
sh-o, 152 cm
eii. Rontti
sh-o, 158 cm
eie. Lennotar
sh-t, 157 cm, KTK-II
ee. Tuikutar
sh-t, 159 cm
eei. Harakoita
sh-o, 153 cm
eee. Porkanakka
sh-t, 151 cm, KTK-III


Huputtimen isä, Rintintei on edelleen Pohjos-Karjalan kouluratsastusmaailmassa vaikuttava 155-senttinen herra, joka periyttää jälkeläisilleen uskomattoman kauniita koulukuvioita ja hienoa rakennetta - onhan ori sentään kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle! Rintintein isä, Tintin Timotei oli ennen menehtymistään trailerionnettomuudessa hyvin taitava niin kouluratsastuksessa kuin valjakkoajossakin, ja varsinkin valjakkoajokilpailuissa herra niitti mainetta ja kunniaa voittaen arvonimen 'Vaativan valjakon suomenhevosmestari 2003'. Tintin Timotein isä, Timoteitei ja siten Huputtimen isänisänisä, oli 159-senttinen liinakko suomenhevosorii. Valitettavasti vain yksi oriin kuudesta jälkeläisestä peri upean värityksen. Värinsä takia orii oli aluksi hyvinkin haluttu jalostusorii, eikä tietenkään herran koulu- ja varsinkin valjakkoajotaitoja voi vähätellä. Hän saavutti parhaina vuosinaan saman tittelin kuin Tintin Timoteikin. Tintin Timotein emä, Harhalaiva oli Tintti Takarannan tuonti rajantakaisesta Itä-Karjalasta. Siellä 151-senttinen tamma oli saavuttanut pientä menestystä kouluratsastuskilpailuissa, joihin tammaa ei valitettavasti oltu aiemmin viety suuremmissa määrin johtuen kartanohevosena olemisesta. Harhalaivaa kilpailutettiin Suomen puolella vielä jonkin aikaa vanhasta iästään huolimatta saaden kohtalaista menestystä, mutta erityisesti todella kiltin ja hurmaavan luonteensa takia tamma varsoi myöhäisinä vuosinaan vielä neljä komeaa ja tervettä orivarsaa menehtyen vanhuuden tuomiin sairauksiin. Rintintein emä, Karamellineito asustelee myös Pohjois-Karjalassa Riina Vähäsillan hoivissa. Aikanaan tämä neitokainen saavutti mittavaa menestystä niin koulu-, valjakko- kuin estepuolellakin ollen varsinainen monitoimikone ja tehojyrä - energiapommi parhaimmillaan. Nykyisin Karamellineito viettää auvoisia eläkepäiviä ja energiaa tammalla riittää yhä - nyt sitä on suunnattu varsojen saamisen jälkeen täysin harrastepohjaiseen toimintaan. Karamellineidon isä, Tättärällä oli kotoisin Pohjanmaalta, jossa ori oli alueensa voittaja kouluratsastuskilpailuissa va A-tasolla kolmena peräkkäisenä vuotena jyräten upealla muodollaan kaikkien muiden rotujen edustajat. Tämä 156-senttinen ori astui maailmaan huimat seitsemän koulutaituria, joista viisi saavutti huomattavaa menestystä kotimaassa. Ei silti luovuteta kunniaa kokonaan orille - myös Lumihukka-tamma oli koulutaidoiltaan upea vaativa B-tason taitaja, jonka olemus siirtyi aikanaan viidelle varsalle. Koulutaitojensa lisäksi Lumihukka oli luonteeltaan mahdottoman upea suomenhevonen - sopivassa suhteessa ylväyttä, perusjunttiutta ja luottamusta.

Hupun emä, Tuikkuleinikki on Riina Mäkeläisen luottoratsu kouluratsastuksessa. Luonteensa Hupu on perinyt täysin Tuikkuleinikiltä, joka 157 senttimetrin korkeudessaan on oikein mukava tapaus pienestä koppavuudestaan huolimatta - tutut kyllä tietävät, että Tuikkuleinikissä on se toinenkin puoli orien etsimisen lisäksi. Tuikkuleinikin isä, Leinokas on 152-senttinen komistus, kouluratsastuksen ja valjakkoajon taitaja hänkin. Tuikkuleinikki oli Leinokkaan toinen varsa, nyt niitä on yhteensä viisi ja todennäköisesti Leinokas jatkaa vielä astutuspuuhiaan upeasta luonteestaan ja hyvistä näytöistään johtuen. Rontti, Leinokkaan isä, oli nimestään huolimatta varsinainen pullamössösuokki, jonka suurin intohimo oli ruoka. Se, miten Rontti on onnistunut periyttämään omasta luonteestaan huolimatta sukunsa parhaat piirteet, ei tiedetä, mutta Rontti oli aikanaan hyvinkin suosittu jalostuskäytössä upean koulusukunsa takia. Satunnaiset valjakkoajotulokset näyttivät plussaa, mutta muuten Rontti oli omistajalleen lähinnä harrastehevonen. Ehkä kunnianhimoisemmalla omistajalla tämän hevosen ominaisuudet olisivat tulleet paremmin esiin? Leinokkaan emä, Lennotar periytti varsoilleen upeaa luonnetta - kärsivällisyyttä, tunnollisuutta, kuuliaisuutta, kunnianhimoa, jalat maassa-asennetta - eli perussuomalaisuutta. Lennotar synnytti maailmaan aikanaan kahdeksan kaunista varsaa, joista neljä oli tammoja ja neljä oreja. Varsinkin orivarsat ovat menestyneet hyvin ja yksi niistä on niittänyt mainetta Saksassa, jonne Klaus Müller sen aikanaan vei kouluratsastuskäyttöön. Puoliveristen seassa menestymiseen tarvitaan todella taitoa, mutta sitähän tamma periytti hienosti vaativalle tasolle asti. Tuikutar, Tuikkuleinikin emä, on yleispainotteisena toimiva yksityisratsu Haukiputaalla, kierrellen alueellisia kilpailuja lajissa kuin lajissa. Jokaisessa lajissa tamma on saavuttanut hyväksi luokiteltavaa menestystä, mutta mikään laji ei ole ollut yli muiden - niinpä omistaja ei ole raaskinut jättää mitään pois. Itsepäisestä luonteestaan huolimatta Tuikutar on hyvä siitostamma, joka on saattanut maailmaan jo viisi tervettä varsaa. Tuikuttaren isä, Harakoita oli Keke Rantusen suosikkijalostusorii, oma kasvatti. Rantusella on aina ollut omalaatuinen tapa antaa nimiä, ja ensimmäinen asia, mitä hän näki orin synnyttyä, oli harakat. Niinpä varsa sai nimen Harakoita. Harakoita saavutti aikanaan upeaa menestystä koulupuolella ja vanhoilla päivillä on päässyt mukaan niin valjakkoajoon kuin vikellysratsuksikin. Porkkanakka on myös Rantusen kasvatti, kuten nimestä varmasti voi päätellä. Porkkanakka oli upean liinaharjan omaava tamma, joka kantakirjattiin hyvästä luonteestaan huolimatta vain kolmospalkinnolle. Rantunen oli tähän tyytyväinen ja jatkaa tamman siitoskäyttöä kouluratsastuspuolella, jossa tamma on menestynyt kohtuullisesti aluetasolla.

JÄLKIPOLVET

Huputin on myöhemmin tarjolla Cecilié Studin ulkopuolisille suomenhevostammoille rajoitetusti. Jos tammasi on EVM-sukuinen, ja tammasi on sijoittunut koulukilpailuissa, otathan yhteyttä osoitteeseen virtuaali at sateenvarjo.net, jos olet kiinnostunut astutuksesta.

19.6.2007 sh-t Täydellinen 36 (e. Vinhatar)
07.10.2007 sh-t Sannin Sikuriina (e. Mirella POP - KRJ-III)

KILPAILU-URA

Katso rankingpisteeni ja ominaisuuspisteeni täältä! Olen koulupainotteinen orii. Merkitsemme vain avoimien kilpailuiden sijoitukset kalenteriin. Hupu on palkittu KRJ-III-palkinnolla.

Tiuhti, Hupu ja Tiina pärjäsivät upeasti Kilparatsastajien järjestämissä kenttäkilpailuissa 22.1.2008 saavuttaen kolmoisvoiton harrasteluokassa! Tiuhti voitti b-radalla suoritetun kilvan reilusti ja Hupu ja Tiina tulivat aivan perässä. Näistä kolmesta saa olla todella ylpeä!

SIJOITUKSET:
1171007KRJkouluratsastuskilpailutva BMaple Hill's Warmbloods3/30
2171007KRJkouluratsastuskilpailutva BTaivaan Pilvet2/59
3181007KRJkouluratsastuskilpailutva BSOHO3/28
4291007KRJkouluratsastuskilpailutva ASOHO2/46
5311007KRJkouluratsastuskilpailuthe AAvalone Haflingers1/49
6251007KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders1/16
7251007KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders2/13
8051107KRJkouluratsastuskilpailutva BKatvusto3/25
9071107KRJkouluratsastuskilpailutva BKatvusto2/23
10081107KRJkouluratsastuskilpailutva AKatvusto4/20
11081107KRJkouluratsastuskilpailutva BKK Valtikka5/50
12151107KRJkouluratsastuskilpailutva AKenton Ponies2/20
13041107KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders2/23
14041107KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders3/23
15041107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders5/32
16041107KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders4/26
17041107KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders5/26
18031107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BHeijastus4/28
19161107KRJkouluratsastuskilpailutKN SHallavaaran tila2/36
20171107KRJkouluratsastuskilpailuthe CJuggel4/40
21221107KRJkouluratsastuskilpailutva AHallavaaran tila7/50
22151107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders6/39
23151107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders2/37
24151107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders6/37
25201107KRJkouluratsastuskilpailutva AFander Ponies1/10
26181107KRJkouluratsastuskilpailutva BDrömmare5/50
27191107KRJkouluratsastuskilpailutva BRowea6/36
28171007KRJkouluratsastuskilpailutva AChennye2/47
29111107KRJkouluratsastuskilpailutva ATe Adoro Estate2/40
30121107KRJkouluratsastuskilpailutva ATe Adoro Estate6/40
31181107KRJkouluratsastuskilpailuthe CViehättävä3/29
32181107KRJkouluratsastuskilpailuthe CViehättävä4/28
33181107KRJkouluratsastuskilpailuthe BViehättävä5/29
34251107KRJkouluratsastuskilpailutva BHakaniemen tila1/49
35221107KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders1/34
36221107KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders4/22
37221107KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders1/32
38221107KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders4/32
39221107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders3/29
40301107KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders3/48
41101207KRJkouluratsastuskilpailutva BPravier6/120
42071207KRJkouluratsastuskilpailutva BKurittoman5/32
43011207KRJkouluratsastuskilpailuthe AViehättävä1/50
44091207KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders1/35
45091207KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders1/35
       
1150108ERJesteratsastuskilpailut100-110 cmSuopursuntila1/40
2200108ERJesteratsastuskilpailut70 cmVienna1/35
       
1111107KERJkenttäratsastuskilpailutaloitt.Cecilie Riders3/13
2111107KERJkenttäratsastuskilpailutaloitt.Cecilie Riders3/12
3111107KERJkenttäratsastuskilpailutharr.Cecilie Riders5/27
4181207KERJkenttäratsastuskilpailutharr.VASH1/4
5131207KERJkenttäratsastuskilpailutharr.KaRa3/36
6061207KERJkenttäratsastuskilpailutaloitt.Cecilie Riders1/16
7030108KERJkenttäratsastuskilpailutharr.Carmen Hanoverians3/25
8200108KERJkenttäratsastuskilpailutharr.KiR2/11
9220108KERJkenttäratsastuskilpailutharr.KiR2/13
10080208KERJkenttäratsastuskilpailutharrasteMidgårds1/33
       
1131107VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders2/6
2211107VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders1/6
3011207VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdCecilie Riders1/3
4011207VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdCecilie Riders2/5
5120108VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders1/20
6230108VVJvaljakkoajokilpailutnov koulukCecilie Riders3/12
7230108VVJvaljakkoajokilpailutnov koulukCecilie Riders1/13
8140108VVJvaljakkoajokilpailutvaat koulukKaRa2/12
9250508VVJvaljakkoajokilpailutnov tarkkBranwen Farm1/14
10070208VVJvaljakkoajokilpailutnov kestCecilie Riders2/10
11070208VVJvaljakkoajokilpailutnov kestCecilie Riders2/8
12250708VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdKaRa1/26
13250708VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdPVR3/15
       
1101207WRJwesternratsastuskilpailuthelppo halterFliphen Ranch3/43
2131207WRJwesternratsastuskilpailuthelppo reiningSEA7/93
3171207WRJwesternratsastuskilpailutvaativa trailSEA3/80
4020108WRJwesternratsastuskilpailuthelppo western ridingROWDY1/26
5130108WRJwesternratsastuskilpailuthelppo western ridingMinnantila3/26
6070108WRJwesternratsastuskilpailutvaativa western ridingKaRa3/37
7300108WRJwesternratsastuskilpailuthelppo western ridingKuusikumpare4/20
8020808WRJwesternratsastuskilpailutvaat. versatile horseSouthern E Arabs3/19
9010808WRJwesternratsastuskilpailutvaikea western ridingSouthern E Arabs1/20
10160808WRJwesternratsastuskilpailuthalterKaRa1/62
11250808WRJwesternratsastuskilpailutwestern horsemanshipKaRa3/57
12270808WRJwesternratsastuskilpailutwestern ridingKaRa8/96
13180808WRJwesternratsastuskilpailutwestern pleasureCeRi1/33


KAIKKI KISAT 23.6.2008 lähtien, ei sijoituksia yllä olevassa listassa!

12.04.2008 - VVJ - noviisi koulukoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 8/20
12.04.2008 - VVJ - noviisi koulukoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 20/20
12.04.2008 - VVJ - noviisi koulukoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 14/20
12.04.2008 - VVJ - noviisi koulukoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 14/20
12.04.2008 - VVJ - noviisi koulukoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 20/20

04.06.2008 - ERJ - 80cm (lyhyt arvonta) - Terhakka - 58/250
04.06.2008 - ERJ - 100cm (lyhyt arvonta) - Terhakka - 156/233
05.06.2008 - VVJ - noviisi kestävyyskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 14/17
05.06.2008 - VVJ - noviisi kestävyyskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 14/17
05.06.2008 - VVJ - noviisi kestävyyskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 4/17
05.06.2008 - VVJ - vaativa yhdistetty pariluokka (lyhyt arvonta) - Katvusto - 9/9
05.06.2008 - VVJ - vaativa yhdistetty (lyhyt arvonta) - Katvusto - 22/25
05.06.2008 - VVJ - vaativa yhdistetty pariluokka (lyhyt arvonta) - Katvusto - 3/9
05.06.2008 - VVJ - vaativa yhdistetty pariluokka (lyhyt arvonta) - Katvusto - 6/9
05.06.2008 - VVJ - vaativa yhdistetty pariluokka (lyhyt arvonta) - Katvusto - 7/8
05.06.2008 - VVJ - vaativa yhdistetty pariluokka (lyhyt arvonta) - Katvusto - 3/8
07.06.2008 - KERJ - CCI/CIC** (a-rata, hevoset) (lyhyt arvonta) - CeRi - 14/37


Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?