VIRALLINEN NIMIRuisraisa KIRROTUsuomenhevonenKASVATTAJAKirveltäjä
LEMPINIMIRaisa, IisaVÄRIpunarautiasOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ + IKÄ05.12.2006     SÄKÄ157 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLItammaMERKITsma, tipt, kpku, ppku, mej jvkoREKISTERINUMEROVH-31471

 

YLA1-palkittu huhtikuun tilaisuudessa 2008 pistein 140
KRJ II-palkittu joulukuun tilaisuudessa 2008 pistein 89
B-luokka Yenevan kasvattajapäivillä helmikuussa 2008 pistein 80


RAISA - KORKEAMMALLE KUIN USKOTKAAN

Raisa on sitä upean herkkää suomalaista. Sitä, joka luovutettuasi sydämesi pitää siitä hyvää huolta ja vaalii sitä omanaan. Sitä, jolle voit uskoutua pahimpana päivänä ja jolta heruu ystävällinen katse ja silkinpehmeä turpa kainaloon milloin tahansa. Sitä, joksi olet maailman parhaan hevosen aina kuvitellut. Sitä, jonka sydämestä löytyy suomalaista ruista ja rentoa meininkiä.

Tallissa Raisa on hiljainen ja vetäytyvä, eikä pidä vieraista ihmisistä. Iisan säikäyttäminen saa tamman pahasti pois tolaltaan, joskin vieruskavereiden sähellykset tamma osaa jättää omaan arvoonsa. Jos Raisa olisi ihminen, olisi neiti varmasti kuuluisa filosofi, sen verran syvällisesti tamma tuntuu hevoseksi välillä ajattelevan. Tutun ihmisen tullessa karsinaan saa kuitenkin vastaansa uteliaan turvan ja hellästi säheltävän neitokaisen.

Raisaa hoitaessa neiti on valloittava, ja pitää sanoa, ettei tämän Iisan kanssa tule ikinä tylsää. Milloin neiti on hamuamassa kainaloa tai taskua pukkien kevyesti kylkeesi tai etsimässä jotain mielenkiintoista hoitotarvikkeiden keskeltä, milloin mitäkin. Raisa on luonnollisen utelias tutussa seurassa ja siispä tamma onkin hyvä pistää hoitamisen ajaksi kiinni. Harjaus on kaikkein parhaita keinoja tutustua tähän tammaan juuri valloittavuuden takia ja tuo tuntuukin olevan Iisan lempiaikaa päivästä. Ennen ratsastusta temppuilua esiintyy erityisesti, kunnon treenin jälkeen Raisa on yleensä sen verran puhki-poikki, että ei oikein jaksa enää keksiä uutta mukavaa. Kavioiden nostaminen onnistuu helposti ja vaivattomasti ja ne ovat kevyet kannatella - sen homman Iisa jaksaa itse hyvin. Varusteita laittaessa saattaa olla pieniä hankaluuksia ihan vain tammuskan leikkimisen vuoksi, mutta päivän päätteeksi kaikesta jää kuitenkin yleensä hyvä fiilis - ei mitään hiusten kiskomista siis tämänkään vuoksi. Pullistelu on tälle tammalle se paha tapa, kuolaimet ovat helpompi nakki. Vesipesua ei neiti hätkähdä, joskin äkilliset sadekuurot jne. voivatkin saada neidin säpsähtämään, samoin ukonilmat ja uudenvuoden ilotulitukset. Eläinlääkärin käsittelyssä Raisa on säikky ja hermostunut, kuten myös kengittäjän, jotka kuitenkin saavat aina hommansa hoidettua ja Raisa on tyytyväinen, kun pääsee omaan rauhaansa tai pelkästään tutun ihmisen seuraan.

Ratsailla Raisa on helposti käsiteltävä, joskin vähän herkkä suustaan. Uralla pysyminen on neidille välillä vähän vaikeaa, joten töitä saa todella tehdä varsinkin kouluratsastuksen parissa - kun jaksaa keskittyä kunnolla niin Iisakin sen aistii ja toimii sitten sen mukaisesti. Herkkyydestään huolimatta Raisalla on upea pomppu esteratsastuskentillä. Esteiden yli käy Iisan tie - esteet on todella se laji, jota varten Raisa on selvästi suunniteltu. Tamman päättäväinen herkkyys on kaunista katsottavaa ja helppoa ratsastaa ja askelet tuntuvat aina osuvan kuin taikaiskusta kohdalleen. Askellajit Raisalla sujuvat paremmin kuin mainiosti, ja erityisesti neidin laukka on helppo ratsastaa ja upealiikkeistä. Pidätteiden kuuntelemisesta ja tottelemisesta tämä tamma saa aina erityispisteitä niin ratsastajalta kuin valmentajaltakin - totellakseen neiti ei tarvitse paljoakaan vinkkejä ja istunta vaikuttaa menemiseen yllättävän paljon.

Kilpakentillä Raisa on luonteensa mukaisesti hermostunut, sillä neiti ei pidä ollenkaan suurista ihmismassoista tai hälystä ympärillään. Korvahuppu on siis mukava apuväline kisoihin mukaan, jollei ole kovin kuuma ja hiostava keli. Esteratsastuskilpailuissa Raisa toimii yleensä samoin kuin harjoituksissakin, eli luotettavasti ja reippaasti, joskin äkilliset kiljahdukset, kameran räpsähtelyt, sadekuurot jne. verottavat suorituksia välillä rankallakin kädellä. Potkinut Raisa ei ikinä ole ketään, mutta silti tulee aina olla varovainen tamman takaa kulkiessa - säikähtäessään ei tästä tammasta voi oikein tietää.

Kaikkein mukavinta aikaa Raisan kanssa on ihan varmasti kunnon estetreenin lisäksi maastossa sompailu ja varsinkin maastoesteet. Niistä Iisa nauttii täysin rinnoin ja muuten herkästä luonteestaan huolimatta neidistä löytyy aivan uusi, rempseämpi puoli, jota jo hoitamisessakin välillä huomaa. Jos hauskaa haluaa pitää, on paras lähteä metsäradalle joko aamulla tai illalla, ei niinkään auringon paahtaessa. Kunnon laukkapätkät ja tietysti ne esteradat saavat ajan kulumaan ihan eri tavalla kuin kentällä pyörien. Kuten aiemmin sanoin, neiti säpsähtää helposti äkillisiä sadekuuroja, ukonilmoja ja raketteja - tähän kategoriaan kuuluvat myös autot, jänikset ja joskus jopa linnut. Siksi kaveri maastoon on aina loistava juttu - ihan vain kaiken varalta. Muutenkaan ei saa luottaa Iisan hyvään askellukseen - tammaa tuntemattomalle voisi käydä hassusti.
 
 

KILPAILU-URA Kilpailukokemuksistani voit lukea täältä.
Minut on koulutettu tasolle he A / 100 / 90.

  

Kuvista kiitokset Tidamille, kopiointi ehdottomasti kielletty!


 
    RUISRAISA KIR
    sh-t, 157 cm
i. Ruisperkele
sh-o, 153 cm, esiKTK, KRJ III, VVJ III, ERJ IV, YLA2, SLA I, MEJ III
ii. Herra Wonka
sph-o, 141 cm, YLA1, KRJ III
iii. Kapinallinen
sph-o, 145 cm, KRJ IV
iie. Tuulikki
sph-t, 157 cm
ie. Horrosmaan Sorentsiina
sh-t, 153 cm
iei. Serokei
sh-o
iee. Ikuisuuskoodi
sh-t
e. Kirveltäjän Tuulia
sh-t, 152 cm, YLA2, ERJ-III
ei. MTH Mahti
sh-o, 154 cm
eii. Rimon Rocktähti
sh-o, 161 cm
eie. Millis
sh-t, 166 cm
ee. VN Vinha
sh-t
eei. Möhköfantti MF
sh-o, 158 cm
eee. Walkean-Walo
sh-t, KTK-III


eeeei. FIM Vekku
eeeee. P.P. Venlatar
eeeeii. Ekonomi

ESTEVALMENNUS 6.2.2008 Suopursuntilalla, 60-70 cm

Kommentit: Raisa ja Sinä olette herkkä ja hyvin yhdessä toimiva pari, jolta ei taitoa puutu. Tammalla kannattaisi kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että ratsastat sitä riittävästi eteenpäin. Sulla on luontaisesti imukuppi-istunta, sitä kannattaa käyttää hyväksi. Varo käsien liikaa heilumista, tamma reagoi siihen.

PÄIVÄKIRJA

9.2.2008 - IRL-viikko 6 - CES-kauden V alkukesä

Kevät tulee kovaa vauhtia, kohta helteet jo valtaavat maiseman. Pari päivää sitten matkustimme Tiinan, Miinan ja Raisan voimin Yenevaan kasvattajapäiville Sirjan tiimiin ja päivä toi upeaa menestystä. Tänään saimme tulokset ja jäi kyllä kieltämättä vähän harmittamaan - yksi piste lisää olisi tuonut A-luokan! Olemme toki erittäin mielissämme B-luokastakin, mutta Tiinan ja Miinan A-luokkia olisi hyvin täydentänyt vielä kolmas loistopalkinto. Sirja sai runsaasti menestystä kasvattajana ja nousi tilaisuuden kärkikasvattajaksi, A-luokkaan kirkkaasti. :) (Kuvat latasivat kuulemma kauan, mutta uskon tämän johtuvan Photobucketista sillä hetkellä olleesta katkoksesta, joita harmittavan usein ilmenee.)

Pisteet: 30 + 6 + 20 + 15 + 9 = 80 pistettä, B-luokka
Kommentti: Tosi hieno tamma! Kilpailumenestyksestä täydet pisteet, sukutaulusta pisteitä (sukuselvitys puuttuu!), luonteesta ja vanhempien kilpailumenestyksestä täydet pisteet! Lisäpisteitä tamma sai erittäin runsaasta kilpailumenestyksestä, jälkeläisestä ja kuvistaan (jotka latasivat todella hitaasti!).

21.10.2008 - pikikset

Osallistuimme Raisan kanssa muutama päivä sitten pikiksiin hevostalli.netissä, ja Raisa vei koko potin! Sijoituksella 1/10 varustettuna saimme tällaiset kommentit Liskolta: Tamma sai sydämeni sulamaan. Sen perinteinen, mutta vivahteikas suokkiluonne oli jotain mutkattoman mukavaa, joka ei kuitenkaan saa kyllästymään. Korkealle koulutettu suomenhevonen on vähän liiankin tuttu ja turhauttava näky kisakentillä, mutta Iisa tekee täydellisen poikkeuksen. Tamman luonnetta analysoidessa, voi huomata muutamia puoliverityyppisiä vivahteita, joka antaa oman säväyksensä. Kaiken kaikkiaan tamma on mukava paketti. Toivotan teille hyvää jatkoa, ja toivon että saatte kitkettyä edes vähän tuota hermostuneisuutta pois :)

JÄLKIPOLVET

01.11.2007 sh-t Sannin Sallitar (i. Sannin Jekku)
01.12.2007 sh-t Sannin Ruisreija (i. Sannin Jekku)
31.12.2007 sh-o Sannin Irvikuva (i. Sannin Jekku)
15.01.2008 sh-o Sannin Ramirei (i. Sannin Jekku)
01.02.2008 sh-o Sannin Rimakauhu (i. Tuikin Terho)
16.05.2008 sh-t Sannin Ruisriina (i. Karmiinin Kuraverinen)
01.09.2008 sh-t Sannin Ruismuisto (i. Äijä KIR)
Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?