VIRALLINEN NIMISannin RommikolaROTUsuomenhevonenKASVATTAJACecilié Stud
LEMPINIMIRommiVÄRIrtOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ15.9.2007       SÄKÄ158 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLIoriMERKITREKISTERINUMEROVH-34620


KRJ II-palkittu elokuun tilaisuudessa 2008 pistein 93
YLA2-palkittu elokuun tilaisuudessa 2008 pistein 122
SLA II-palkittu helmikuun tilaisuudessa 2008 pistein 84


ROMMI - ORI & REHTI PERFEKTIONISTI

Rommi on upea ilmestys, joka varmasti hätkähdyttää itse kutakin melkoisesti. Rommi on yhdellä sanalla kuvattuna selkeästi ori, kuten isänsäkin - rehti perfektionisti, joka taitaa koulukuviot vanhempiensa lailla (eli upeasti). Tämän orin perusluonteeseen kuuluu todellinen rehtiys, esille huokuva mystinen voimakkuus (joka kumpuaa pitkälti Rommin upeasta ulkomuodosta) ja perfektionistisuus, joka tulee esille ehdottomasti parhaiten vaativia koulukuvioita suorittaessa.

Käsiteltäessä Rommi tietää paikkansa, mutta osaa kyllä myös olla tarvittaessa aikamoisen macho orii. Karsinaan astuessa herra tanssahtelee ylväästi tervehtimään hoitajaa tai omistajaa ja katsoo tulijaa kysyvällä ilmeellä - mitäs tänään tehtäisiin? Harjauksen ajan Rommilla on rehdisti jalat maassa, eikä kieltämättä oriin liikuttaminen pois seinän vierestä ole harjauksen jo alettua mikään helppo tehtävä (joskaan ei mahdoton). Siinä missä seistään, siinä pysytään, on herran motto. Kun vetoaa orin lumoaviin silmiin ja osaa komentaa sopivalla äänensävyllä, liikahtaa ori juuri sen verran, että mahdut väliin. Ihmistä Rommi ei ikinä ole lytännyt seinää vasten, edes vahingossa. Harjatessa vetojen tulee olla tarpeeksi voimakkaita, sillä pään pukkauksia alkaa kyllä tulla, jos ote on liian kevyt. Kaviot herra nostaa kyllä, mutta kannattelu onkin sitten ehdottomasti hoitajan hommaa. Vesipesua ei herra säikähdä. Satulointi käy ilman sen suurempia pullisteluja, mutta kuolaimia saa maanitella ottamaan muutamaan otteeseen. Rommi kun on sen verran ylpeä, ettei millään haluaisi avata suutaan.

Rommi on uskomattoman nöyrä, rehellinen, varma ja perfektionistinen ratsastettava. Koulukentillä herran keskittymiskyky pääsee uomiinsa ja jo treeneissä huomaa, että poika todella yrittää tosissaan ja tunteella. Suustaan Rommi ei ole herkkä, pikemminkin otteissa saa olla aika reilu. Myös painoavut saavat olla ihan kunnollisia, jotta herran saa liikkelle - sen jälkeen hallinta on helppoa. Rommi on todella nöyrä ori ja tottelee kyllä mahdottoman hyvin - upean luonteensa, periytyneiden liikkeittensä ja yhteistyön ratsastajan kanssa avulla herra on koulukenttien tähti. Askellajit ovat kuin juhlaa tälle orille ja koulukiemurat sujuvat upeasti - Rommi taitaa hienosti niin laukanvaihdon askeleessa, avo- ja sulkutaivutukset laukassa kuin puolipiruetin laukassakin. Esteratsastuksesta Rommi ei ollenkaan pidä, sillä herra ei selvästi ymmärrä, mitä hauskaa on hyppiä puomien yli. Koulutreeniin esteet kuitenkin tuovat kaivattua vaihtelua ja Rommi kyllä sopeutuu tuohon epämiellyttävämpäänkin lajiin lopulta oikein mainiosti - aina kahdeksankymmenen sentin luokkiin asti.

Koulukilpailuissa Rommin taidot pääsevät koetukselle ja hevonen selkeästi aistii, että nyt on oltava vieläkin parempi kuin treeneissä! Itse suoritus sujuu yleensä moitteitta, jollei lähistöllä ole aivan upeita tammoja, jotka saavat Rommin keskittymiskyvyn herpaantumaan pahemman kerran. Kilpailupaikalla Rommi yrittää vikitellä vastakkaisen sukupuolen yksilöitä kaikin voimin ja seisoo niin ryhdissä, että välillä toivoo tilaisuuden olevan näyttelyt, eikä kilpailut. Estekilpailuissa Rommi kyllä vikittelee tammoja, mutta itse suoritus jää yleensä laimeaksi joko kummallisen esteen tai muurin takia, jota herra inhoaa yli kaiken. Traileriin menossa ei ole ikinä ollut ongelmia Rommin kanssa.

KOULUTUSTASO Minut on koulutettu tasoille va A - 80 cm. Olen koulupainotteinen.
Katso rankingpisteeni ja ominaisuuspisteeni täältä!

        
              

Kuvien ottaja ei tahdo nimeään mainittavan.
Sivun tiedot eivät liity mitenkään kuvassa olevaan hevoseen.

    SANNIN ROMMIKOLA
    sh-o, 158 cm
i. Rommirusina
sh-o, 159 cm, KRJ III, YLA2, esiktk
ii. Revontuli (EVM)
sh-o, 164 cm, KTK-II
iii. Toive-Uni (EVM)
sh-o, 164 cm, KTK-I
iie. Sähikäinen (EVM)
sh-t, 158 cm
ie. Virven Lupaus (EVM)
sh-t, 155 cm
iei. Vaeltaja (EVM)
sh-o, 156 cm
iee. Virve (EVM)
sh-t, 153 cm
e. Mirella POP
sh-t, 157 cm, KRJ III
ei. Mäksytin POP (EVM)
sh-o, 158 cm
eii. Pintaliito (EVM)
sh-o, 159 cm
eie. Suometar (EVM)
sh-t, 156 cm, KTK-I
ee. Mantiina (EVM)
sh-t, 151 cm, KTK-III
eei. Iso-Vilppu (EVM)
sh-o, 158 cm, KTK-II
eee. Wilhelmiina (EVM)
sh-t, 156 cm, KTK-I


Rommilla on aivan upeasti pärjännyt koulusuku, josta löytyy useita kantakirjattuja suomenhevosia. Niin sen isä kuin emäkin ovat kilpailleet erittäin menestyksekkäästi kouluratsastuksessa ja Rommirusina onkin saavuttanut KRJ III-palkinnon. Myös Mirella POP on saavuttanut tämän hienon palkinnon ja tähtää palkinnon korotukseen.

Mirella POP:n isä, Mäksytin POP, on myös Miikka Remulan kasvatti, ja näin ollen sen kasvua, kehitystä ja koulutusta on seurattu kyseisen suomalaisen suomenhevoskasvattajan tallilla alusta alkaen, selvin suuntaviivoin. Jo nuorena varsana Mäksyn koulusuuntaus oli selvä, olivathan sen vanhemmat kovin kuuluisia kouluratsastustaidoistaan, mutta eipä arvattu, että Mäksytin POP vielä löytyisi Suomen kouluratsujen kärkikahinoista. Komean rautias Mäksy voitti parhaina vuosinaan kolmet kansallisen tason kilpailut, ja kantakirjattiin toisella palkinnolla vuotta ennen Ellan astutusta. Mäksyttimen isä, Pintaliito, oli myöskin kouluratsastuksen taitaja ja voitti Remulan isän ohjastamana Etelä-Suomen läänin alueella viidet isommat kilpailut luokassaan. Mäksytin POPin emä, Suometar kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, ja oli aikanaan itäisessä Suomessa kova sana kouluratsastuksen osalta. Ellan emä Mantiina on kantakirjattu kolmannella palkinnolla ja on kilpaillut Suomessa kouluratsastuksen saralla sijoituksin I-III, tuontinsa jälkeen. Mantiina on tuonti rajantakaisesta Karjalasta, jossa entisillä Suomen kukkuloilla vielä suomenhevosia kasvattaa vanha leski, Rejeskaja Mäntylä. Mäntylän kasvatusperiaatteilla saadaan edelleen aikaan erittäin hyväluonteisia hevosia, eikä Mantiinan suvussa ole mitään moitittavaa. Mantiinan isän, Iso-Vilpun, tarina jäi vähän auki tuonnin yhteydessä, mutta papereista selvisi myöhemmin orin saavuttaneen kantakirjauksessa II-palkinnon ja olleen kouluratsastuspainotteinen. Myös Mantiinan emästä saadut tiedot olivat melko suppeita, mutta silti laajempia kuin Iso-Vilpun. Wilhelmiina oli ilmeisesti aikanaan koko Karjalan kaunein ja hyvärakenteisin suomenhevostamma, ja niinpä Wilhelmiina oli kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla. Lisäksi hienon kouluratsastusuransa sivussa tamma oli kerännyt arvostusta näyttelysijoituksillaan.

Rommirusinan isä Revontuli on toisella palkinnolla kantakirjattu ori, jolta Rommirusina on pääosin perinyt luonteensa, ulkonäkönsä ja liikkeensä. Rommirusina on melkeinpä isänsä kopio väriä lukuunottamatta! Revontuli kilpaili vaativissa luokissa kansallisen tason kouluratsastuskilpailuissa. Se jätti jälkeensä kymmeniä jälkeläisiä, joista moni on pärjännyt varsin hyvin koulukehissä. Revontulen isä Toiveuni kilpaili hieman nuoruudessaan este- ja koulukisoissa, mutta ei haalinut mainittavaa menestystä. Se kuitenkin kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla ja sitä käytettiin melko paljon jalostukseen. Toiveunesta onkin myöhemmin tullut haluttu nimi sukutauluissa, sillä se on hyvä periyttäjä. Sähikäinen sen sijaan kilpaili paljonkin koulua Vaativa B -luokissa. Sillä oli suomenhevoseksi hienot liikkeet, etenkin ravi. Se ehti kerätä lukuisia voittoja ja sijoituksia isommissakin kansallisissa kilpailuissa. Vanhemmalla iällä sillä teetettiin muutama jälkeläinen. Virven Lupaus oli kaunis, tumma tamma, joka ikävä kyllä kuoli nuorena. Sen omistajan tytär kilpaili sillä jonkin verran aluetasolla koulua. Erityisen pidetty tamma oli lempeän luonteensa ansiosta. Se ei ehtinyt saada kuin kaksi jälkeläistä. Rommirusinalla on siis vain yksi sisko emänsä puolelta. Kyseinen tamma on kuitenkin menestynyt kisakentillä vähintään yhtä hyvin kuin Rommirusina! Vaeltaja on myös kilpaillut paljon koulussa ja jonkin verran myös esteillä, ja menestynytkin melko hyvin. Jälkeläisiä sillä on jonkin verran, mutta ei erityisen merkittävää määrää. Rommirusinan emänemä Virve oli melkein koko elämänsä ratsastuskoululla ns. parempana tuntiratsuna. Tuntilaiset kilpailivat sillä seurakisoissa, ja kävihän muutama isommissakin kilpailuissa metsästämässä sijoituksia. Vanhemmalla iällä Virve ei enää kestänyt tuntikäyttöä, vaan myytiin yksityiseksi harrasteratsuksi. Sen uusi omistaja käytti sitä myös hieman siitokseen.

(Rommirusinan sukuselvityksestä kiitos Laura J.:lle, Rommin isän omistajalle.)

JÄLKIPOLVET

01.12.2007 sh-t Sannin Wilhelmiina (e. Sannin Wilma)
01.01.2008 sh-o Sannin Sirius (e. Sannin Silja)

Rommi on myöhemmin tarjolla Cecilié Studin ulkopuolisille suomenhevostammoille rajoitetusti. Jos tammallasi on yksipolvinen suku ja tammasi on sijoittunut koulukilpailuissa, otathan yhteyttä osoitteeseen virtuaali at sateenvarjo.net, jos olet kiinnostunut astutuksesta.

Kouluvalmennus 25.12.2007 Mörkövaarassa, valmentajana Hawering.

Kommentit: Tämä ratsukko hämmästytti minut heti tultuaan kentälle - hevonen näytti lukevan ratsastajan ajatukset. Rommi keskittyi alkuverkassa jo hyvin tarkasti pienintäkin apua ja liikkui tosiaan sen mukaisesti. Huomasi heti että ratsastajalle että ratsulle helppo b'n asiat olivat erinomaisesti hallinassa. Rataa suorittaessa aluksi tuli pari pientä virhettä jotka eivät liittyneet mitenkään hevosen osaamisiin. Ratsukko suoriutui kaikista nostoista hienosti, käynnistä laukkaan nostoissa saattoi väliin tulla muutama raviaskel mutta muuten hyvältä näytti. Pohkeenväistöissä ratsastaja olisi voinut ottaa pohjetyöskentelyn paremmin esille vaikka hevonen näytti osaavankin homman. Kiemurauralla askeleiden pidennys toi näyttävyyttä paljonkin ratsukon menoon. Vastalaukka näytti todella mukavalta vaikka ratsastajalla taisi muutaman kerran tasapaino pettää ja hevonen heilahtaa. Yleisesti hieno ratsukko joka selviytyi valmennuksesta todella hienosti.

KILPAILU-URA

Katso rankingpisteeni ja ominaisuuspisteeni täältä! Olen koulupainotteinen orii. Merkitsemme vain avoimien kilpailuiden sijoitukset kalenteriin. Rommi on KRJ-II-palkittu.

Luokkansa voittaja Allu Expressin kenttäkilpailuissa 8.12.2007 - palkintona lähtivät mukaan 200v€ + ruusuke + kukkia + punainen, valkoreunainen puuvillaloimi ja korillinen kaikkea jouluista herkuteltavaa ratsastajalle sekä hevoselle.

Rommilla on oikeus osallistua VMJ:n alaisissa matkaratsastuskilpailuissa 50km ihanneaika/nopeusluokkaan.

SIJOITUKSET:
1251107KRJkouluratsastuskilpailutva BOkariina5/60
2181107KRJkouluratsastuskilpailuthe AViehättävä5/30
3181107KRJkouluratsastuskilpailutva AViehättävä4/23
4181107KRJkouluratsastuskilpailuthe AViehättävä1/30
5181107KRJkouluratsastuskilpailutva BViehättävä2/26
6181107KRJkouluratsastuskilpailutva AViehättävä1/23
7191107KRJkouluratsastuskilpailutva AKaRa4/32
8211107KRJkouluratsastuskilpailutva BKaRa2/52
9201107KRJkouluratsastuskilpailutva BMörkölä3/22
10261107KRJkouluratsastuskilpailutva BNangiala2/35
11261107KRJkouluratsastuskilpailutva ANangiala5/35
12211107KRJkouluratsastuskilpailutva AMidgård2/20
13291107KRJkouluratsastuskilpailutva ABreeze Fever1/30
14301107KRJkouluratsastuskilpailutva AFriedevoll3/35
15221107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCeRi2/29
16221107KRJkouluratsastuskilpailutva BCeRi2/32
17221107KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCeRi2/29
18301107KRJkouluratsastuskilpailutva BCeRi5/48
19301107KRJkouluratsastuskilpailutva ACeRi2/36
20121207KRJkouluratsastuskilpailutva ASilfran Ponyriders2/42
21071207KRJkouluratsastuskilpailutva AKurittoman1/15
22171207KRJkouluratsastuskilpailutva APinnallinen1/30
23121207KRJkouluratsastuskilpailutva ADe Duivel8/102
24091207KRJkouluratsastuskilpailutva Aal Casier Stud5/31
25201207KRJkouluratsastuskilpailutva ACadillac10/154
26151207KRJkouluratsastuskilpailutva BCradless Stables2/60
27011207KRJkouluratsastuskilpailutva AHakaniemen tila1/50
28071207KRJkouluratsastuskilpailuthe AKK Kimakka10/121
29081207KRJkouluratsastuskilpailutva BROWDY1/36
30171207KRJkouluratsastuskilpailutva BFSRa7/78
31171207KRJkouluratsastuskilpailutva AFSRa5/60
32121207KRJkouluratsastuskilpailuthe AROWDY5/62
33101207KRJkouluratsastuskilpailutva AGRO5/30
34011207KRJkouluratsastuskilpailutva ANöff'in Paraatiponit3/30
35261107KRJkouluratsastuskilpailutva AGRR4/30
36091207KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders1/48
37091207KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders3/35
38171207KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders3/71
39171207KRJkouluratsastuskilpailuthe BCecilie Riders6/69
40171207KRJkouluratsastuskilpailutva BCecilie Riders4/54
41171207KRJkouluratsastuskilpailutva ACecilie Riders1/47
42171207KRJkouluratsastuskilpailutkür va BCecilie Riders3/36
43271207KRJkouluratsastuskilpailutva ANeifran3/60
44150108KRJ CUPkouluratsastuskilpailutva BKRJ-CUP / Romulus25/284
 
1111207ERJesteratsastuskilpailut90 cmPravier6/45
2150108ERJesteratsastuskilpailut60-70 cmSuopursuntila1/40
3210408ERJesteratsastuskilpailut70-80 cmWWR1/40
 
1131207KERJkenttäratsastuskilpailuttutust.KaRa2/25
2081207KERJkenttäratsastuskilpailutharr.Allu Express1/15
3061207KERJkenttäratsastuskilpailutaloitt.Cecilie Riders6/16
4170108KERJkenttäratsastuskilpailut CCI/CIC**KaRa4/17
5270308KERJkenttäratsastuskilpailutharr.Kimovaara2/104
 
1011207VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdCeRi1/3
2011207VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdCeRi2/5
3100108VVJvaljakkoajokilpailutvaat kestTorasydän4/17
4120108VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdCecilie Riders3/11
5120108VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdCecilie Riders2/11
6120108VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdCecilie Riders2/11
7220108VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdKK Keanne3/50
8030208VVJvaljakkoajokilpailutnov. yhdStallion Hill3/9
9140108VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdKaRa6/37
10070208VVJvaljakkoajokilpailutnov tarkkCecilie Riders2/10
11270708VVJvaljakkoajokilpailutvaik yhdKaRa2/18
12010808VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdPVR2/14
13210708VVJvaljakkoajokilpailutvaat yhdVaapukka1/20
 
1101207WRJwesternratsastuskilpailutvaativa western ridingFliphen Ranch5/34
2211207WRJwesternratsastuskilpailuthelppo reiningROWDY5/36
3171207WRJwesternratsastuskilpailuthelppo reiningSEA7/95
4171207WRJwesternratsastuskilpailutvaativa trailSEA1/80
5070108WRJwesternratsastuskilpailutvaativa pole bendingKaRa5/33
6140108WRJwesternratsastuskilpailutvaativa reiningArwyn3/21
7190708WRJwesternratsastuskilpailuthelppo western horsemanshipKaRa9/100
8290808WRJwesternratsastuskilpailutpole bendingKaRa6/58
       
 030208VMJmatkaratsastus30km ihanneDe Duivel3/8


KAIKKI KISAT 23.6.2008 eteenpäin (sijoituksia ei edeltävässä listassa!)

03.04.2008 - ERJ - 50 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 67/74
03.04.2008 - ERJ - 60 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 47/87
03.04.2008 - ERJ - 70 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 20/75
03.04.2008 - ERJ - 80 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 12/81
03.04.2008 - ERJ - 90 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 18/85
03.04.2008 - ERJ - 50 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 33/73
03.04.2008 - ERJ - 60 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 56/85
03.04.2008 - ERJ - 70 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 53/74
03.04.2008 - ERJ - 80 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 55/80
03.04.2008 - ERJ - 90 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 50/84
03.04.2008 - ERJ - 50 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 38/71
03.04.2008 - ERJ - 60 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 36/82
03.04.2008 - ERJ - 70 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 29/72
03.04.2008 - ERJ - 80 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 39/79
03.04.2008 - ERJ - 90 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 27/82
03.04.2008 - ERJ - 50 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 26/100
03.04.2008 - ERJ - 60 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 58/100
03.04.2008 - ERJ - 70 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 46/100
03.04.2008 - ERJ - 80 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 12/100
03.04.2008 - ERJ - 90 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 94/100
03.04.2008 - ERJ - 50 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 3/100
03.04.2008 - ERJ - 60 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 86/100
03.04.2008 - ERJ - 70 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 17/100
03.04.2008 - ERJ - 80 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 93/100
03.04.2008 - ERJ - 90 cm (lyhyt arvonta) - CeRi - 98/100
04.04.2008 - KERJ - CCI/CIC** (a-rata, hevoset) (lyhyt arvonta) - CeRi - 2/16
04.04.2008 - KERJ - CCI/CIC** (a-rata, hevoset) (lyhyt arvonta) - CeRi - 16/16
04.04.2008 - KERJ - CCI/CIC** (a-rata, hevoset) (lyhyt arvonta) - CeRi - 7/16
04.04.2008 - KERJ - CCI/CIC** (a-rata, hevoset) (lyhyt arvonta) - CeRi - 7/16
04.04.2008 - KERJ - CCI/CIC** (a-rata, hevoset) (lyhyt arvonta) - CeRi - 15/19
12.04.2008 - VVJ - noviisi tarkkuuskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 13/16
12.04.2008 - VVJ - noviisi tarkkuuskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 15/16
12.04.2008 - VVJ - noviisi tarkkuuskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 13/17
12.04.2008 - VVJ - noviisi tarkkuuskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 13/18
12.04.2008 - VVJ - noviisi tarkkuuskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 11/20

04.06.2008 - ERJ - 60cm (lyhyt arvonta) - Terhakka - 97/237
04.06.2008 - ERJ - 80cm (lyhyt arvonta) - Terhakka - 153/250
05.06.2008 - VVJ - noviisi tarkkuuskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 8/17
05.06.2008 - VVJ - noviisi tarkkuuskoe hevosvaljakoille (lyhyt arvonta) - CeRi - 13/17
10.06.2008 - KERJ - Helppo luokka (a-rata, avoin) (lyhyt arvonta) - Tendenz - 2/30


Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?