VIRALLINEN NIMISannin VerivelkaROTUsuomenhevonenKASVATTAJAViivi L. / Cecilié Stud FIN
LEMPINIMIViriVÄRItummanpunarautiasOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ + IKÄ03.02.2006     SÄKÄ158 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLIoriMERKITptiREKISTERINUMEROVH-24757

"ERJ-II, KRJ-III, VVJ-III, YLA2, SLA-I*, I-palkinto"

SLA II-palkittu lokakuun tilaisuudessa 2007 pistein 85
SLA I*-palkittu maaliskuun uusintatilaisuudessa 2008 pistein 106
ERJ-II-palkittu joulukuun tilaisuudessa 2007 pistein 117
KRJ-III-palkittu lokakuun tilaisuudessa 2007 pistein 64
VVJ-III-palkittu elokuun tilaisuudessa 2008 pistein 52
YLA3-palkittu elokuun tilaisuudessa 2007 pistein 95
YLA2-palkittu tammikuun tilaisuudessa 2008 pistein 126
I-palkinto kasvattajapäivillä huhtikuussa 2008 täysin pistein 80

SISUKAS SUOMALAINEN

"Sannin Verivelka on tullut luonteeltaan hyvin paljon Juliaan. Orilta löytyy todella sisua ja lämmintä tahtoa, mutta on kuitenkin myös perinyt upeita herrasmiehen elkeitä isältään. Erityisesti koulukentillä Verivelka osoitti koulutuksen aikana lahjakkuutta, ja kapasiteettia löytyi reippaasti helppoon A:han asti. Oriin kunnolla panostavan ratsastajan kanssa kaksikolla tulee olemaan hieno tulevaisuus koulukentillä; saumaton yhteistyö onnistuu ja näkyy myös ulospäin." Näin minä kuvailin Viriä sen varsavuosina.

Virin historia on hyvin erikoinen tallimme historiassa. 3.3.2006 Viri luovutettiin uudelle omistajalleen, jolla päällisin puolin oli kaikki kunnossa, ja hevoset vaikuttivat hyvinvoivilta. Myöhemmin samana vuonna, lokakuussa, huomattiin pahoja laiminlyöntejä orin hoidossa ja 16.10. kävimme hakemassa Virin pois. Muuton jälkeen Viristä on tullut se sama sisukas ja herrasmiesmäinen oripoika, kuin se oli varsa-aikoinaan.

Tallin puolella vieraiden ei kannata lähestyä pojan karsinaa, sillä vieraiden ihmisten vierastus on jäänyt pojan heitteillejätön ajoista. Tutuille Viri on silti luotettava ja sisukas paketti, joka sulattaa kovemmankin sydämen ajan kanssa.

Hoitaminen onnistuu leikiten, joskin pientä pomottelua saattaa hieman esiintyä tuntemattomammalle hoitajalle. Satulointi ja suitsittaminen menevät rutiinilla, Viri ei niistä enää hetkahdakaan. Hoitajan huulilla on lähes aina hymy, kun harjaa Viriä, sillä siinä kohtaa ori nauttii kunnolla. Vesipesuakaan poika ei pelkää, vaan ottaa uitot ja pesut hyvin vastaan. Ruoka-aikaan kannattaa silti olla tarkkana, sillä sisukas ori kyllä huomauttaa, jos viereisen karsinan asukki saa sapuskansa ensin. Tarhaillessa ja laitumilla kaverit otetaan reilusti vastaan ja pidetään vähän etäisyyttä. Jos joku koittaa hyppiä nenille, Viri huomaa sen ja pitää kyllä arvojärjestystään yllä. Orilaitumilla Viri on lähes aina johtajakahinoissa mukana, mutta myrskyn laannuttua kaikki menee aina loistavasti.

Ratsastaessa Virillä on taipumusta kouluratsastukseen, poika on kovin kuuliainen, mutta menevä ratsu. Esteitäkin hypätään oikein hyvin, ja estekentillä Viri pääsee aina selvästi "päästelemään höyryjä", eli meno on kovempaa kuin koulukentillä. Kilpailukentillä hevoskaverit kiinnostavat Viriä kovasti, eikä trailerikaan ole iso ongelma. Erityisesti esteratsastuskilpailuissa pojalla tuntuu olevan reilusti energiaa ja puhtia hypätä entistä korkeammalle. Isoista ihmismassoista Viri ei todellakaan pidä, mutta kilpakentillä keskittymiskyky on sitä luokkaa, ettei poika niitä edes enää huomaa. Valjakkoajossa Viri on normaalin kuuliainen ja viihtyy selkeästi kärryjen edessä pitäen haasteista.

Eläinlääkärin tai kengittäjän käynnit saavat Virin hermostumaan, ja rauhoittelussa voi mennä hetki. Kun uuteen ihmiseen on tutustuttu, alkaa kaikki sujua jo hitusen paremmin.
 
 

KILPAILU-URA Kilpailukokemuksistani voit lukea täältä.
Koulutettu minua on tasoille vaativa B / 85 cm / 80 cm. Kilpailen koulu- ja estepainotteisena kansallisella tasolla!

   


Kuvista kiitokset Suvi T.:lle, kopiointi kielletty. (Luvat kunnossa.)


 
  Sannin Verivelka
 
 CES Taikuri †
 

 Musta Taikuri †
 
Florianne †
 
 Julia †
 
Enkelipoika †
 
Tuuletar †
 


SUKUSELVITYS

Sannin Verivelan emä Julia oli sisukas neiti Lapin pakkasista. Tämä kaunis suomenhevostamma oli ratsuna erinomainen ja kuuliainen, koulupainotteinen tamma. KRJ:n alaisia sijoituksia tamma keräsi lyhyen elämänsä aikana 9, ERJ:n alaisia 2. Julian vanhemmat olivat lappalaisten hyvin tuntemia yleisratsuja, joiden juuret olivat alunperin Karjalasta. Komea liinakko Enkelipoika kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla ja Tuuletar oli uskomattoman kaunis tamma, joka ei kuitenkaan näyttelymenestystä saavuttanut. Pohjolan Poika, Enkelipojan isä oli todella sisukas tummanruunikko suomenhevosorii ja onkin periyttänyt tulisen luonteensa lisäksi myös mahtavaa koulu- ja estemenestystä eteenpäin - Karjalan Koulukonkari parhaina vuosinaan. Enkelipojan emä Ikuinen Enkeli oli tuntemattomampi karjalainen ratsu, jonka kerrotaan olleen sodan aikoihin ratsutaustastaan huolimatta metsätöissä ja ajossa. Tuulettaren isä Hiomaton Timantti oli nimensä mukaan juuri tätä - vähän paremmalla panostuksella ori olisi saatu todella menestymään. Jostain kumman syystä omistaja halusi säästää oria viimeiseen asti sen kummemmilta ponnisteluilta. Tuulen Tytär, Tuulettaren emä oli aikansa kaunotar Uudellakirkolla Karjalassa. Tamma toimi pappilan pojan kouluratsuna ja valjakkoajossa.

CES Taikuri on myös edesmennyt suomenhevonen, väriltään upean musta. Luonteeltaan Taikuri oli isänsä kaltainen, ujo ja sydämet valloittava oriherra, joka ehti kiertää yli 118 kilpailut, joista sijoituksia kertyi yhteensä 22. Näistä jaosten alaisia sijoituksia oli 5. Suvultaan herra on melko tuntemattomasta suvusta. Mustan Taikurin myyjä selvitti aikanaan, että ori on ollut vahinkovarsa; sen emä Kaunis Kesätaika oli päässyt laitumelta karkuun orien laitumelle, ja karkureissu huomattiin liian myöhään. Kauniin mustan varsan synnyttyä siitä ei haluttukaan enää luopua sen oletetun suvun ja luonteen vuoksi. Emä kun oli ruunikko eikä sen suvusta löytynyt mustia hevosia, orin isäksi oli kaksi vaihtoehtoa. Toinen oli menestynyt musta estetykki, ja toinen myös suosiota niittänyt kouluratsu, kummatkin kesän ajaksi tallille sijoitettuja. Kun isästä ei saatu varmuutta, sukutauluun jäi tuntematon ori.

Taikurin emän puolelta suku on myös kovin lyhyt; varsana Florianne ostettiin Ceciliéen (silloiseen Sinililjaan), ja emäksi ilmoitettiin Floria. Sen enempää ei tietoa myyjältä saatu, kuin että Floria oli menehtynyt vähän ennen varsan myyntiä. Tämän jälkeen on saatu selville, että Floria oli lähinnä työhevoskäytössä oleva ratsu, joka myöhemmällä iällä saavutti muutamia sijoituksia. Floriannen isänä oli toiminut - huh - upea estetykki Pohjois-Pohjanmaalta, nimeltään Juukeli. Juukelin isä Jukolauta oli nimestään huolimatta oriiksi erittäin kilttiä laatua, estehyppääjän ominaisuudet Juukeli oli perinyt emältään Ainolta. Florian vanhemmat olivat Hurmuri ja Juhannustaika, joista ei ole sen tarkempaa tietoa - jälkiselvityksissä on ilmennyt muutamia muistikuvia paikkakunnan vanhemmilta hevosihmisiltä, jotka kertoivat parin olleen suosittu jalostuksessa. Suurin osa varsoista oli lähtenyt Ruotsiin ja Venäjälle ratsuiksi.

JÄLKIKASVU

18.05.2007 o. Sannin Veemeli (e. Menninkäisen Tanssi)
19.08.2007 t. Sannin Ikineito (e. Pamina KIR)
29.09.2007 o. Meren Viljam (e. Meren Deetee)
07.10.2007 o. Sannin Varaslähtö (e. Pamina KIR)
04.11.2007 t. Pirskahduksen Korutar (e. Aatteen Pirtsakka)
17.11.2007 t. Keskiviikon Veripisara (e. Kulon Sympatia)
08.12.2007 o. Fiktion Veikeri (e. VIR MVA Ch Fiktion Ilopilleri)
Astui 28.7.2007 tamman Blondattu V.A.

Sannin Verivelka on tarjolla Cecilié Studin ulkopuolisille suomenhevostammoille rajoitetusti. Jos tammallasi on yksipolvinen suku virtuaalimaailmassa ja astutus kiinnostaa, otathan yhteyttä osoitteeseen virtuaali at sateenvarjo.net. Johtuen Virin hienosta menestyksestä koulu- ja estekentillä tammojen tulee myös olla yleis-, este- tai koulupainotteisia. Astutusmaksu 300v€, varsamaksu 900v€.

KUULUMISIA

12.04.2008 - Onpa viimeisistä kuulumisista vierähtänyt aikaa - Viri on jälleen saavuttanut mainetta ja menestystä, tällä kertaa Salaisuuden kasvattajapäivillä. Kuin ihmeen kaupalla herramme saavutti arvostelusta täydet pisteet, 80, ja pitkälti tämän pojun ansiosta myös Cessi sai I-palkinnon kasvattajana. Viri sai kyllä jälleen ihastelua osakseen niin tuomareilta kuin meiltä talliväeltäkin - ja tietysti illalla vähän hellittelyä kotitallilla.

23.11.2007 - Viri on ollut upea, yksinkertaisesti upea! Herran kanssa menee vain koko ajan paremmin ja tammaseuraakin herra on saanut ihan kiitettävästi. KRJ- ja YLA-laatuarvostelut poikivat molemmat kolmospalkinnot - onnittelimme herraa hienoista suorituksista varaamalla Virille hieronnan. Marjatta kävi eilen ja poika kyllä nautti koko ajasta. Tänään vielä ilmoitettiin poika ERJ-laatikseen, saa nähdä miten käy!

24.09.2007 - Virin menestys on loistavaa luokkaa - viime viikolla poika palkittiin upeasti Suomenhevosten Laatuarvostelussa toisella palkinnolla! Lisäksi orii on ilmoitettu KRJ-laatuarvosteluun ja YLA-tilaisuuteen. Toivomme ehdottomasti menestystä, onhan Viri upea yksilö!

12.08.2007 - Tänään oli ihana päivä, päätettiin Even kanssa lähteä porukalla viemään hevosia uitettavaksi ja tietty sitten Viri pääsi mukaan, kun on käyttäytynyt viime aikoina niin upeasti. Jo matkalla poju vaikutti kivan rentoutuneelta ja leppoisalta, vaikka normaali menevyys edelleen nosti päätään. Uittopaikalle päästessä Viri alkoi heitellä päätään innostuneesti ja sai meikäläisen nauramaan. Itse uitto meni upeasti ja uskallauduttiin sitten soutuveneellä syvemmällekin uittamaan kunnolla. Iltalenkiksi tehtiin sitten kunnon maastolenkki, hypättiin parit esteet sh-radalta ja iltaruokintojen yhteydessä Viri olikin jo ihan väsynyt.

09.08.2007 - Virin kilpailu-ura on todella hyvällä tolalla. Tänään ori vaikutti ratsastuksen ajan vähän stressaantuneelta, joten päätin keventää vähän treenimäärää, sillä poika on muutenkin jo todella hyvässä kunnossa ja sijoituksia satelee kuin sieniä sateella. Kukapa olisi uskonut, että tästä kovia kokeneesta pojasta voi vielä tulla näin paljon?

ESTEVALMENNUS 13.8.2007

Kommentit: Viri oli harvinaisen komea poika ja oli ilo tutustua näin lahjakkaaseen suomalaiseen!
Koko tunnin ajan orista hohkasi hirvittävän suuri luottamus sinua kohtaan; se teki kaiken pyytämäsi ilman pienintäkään epäröintiä, ja vielä mielellään. Esteillä ori kuumeni selkeästi, ja olisi varmasti halunnut mennä kovempaakin, mutta sait hienosti pidettyä sen käsissä ja rauhoiteltua. Tunti meni teidän osaltanne esimerkillisesti; onnea Virin tulevaisuudelle, siitä varmasti tulee vielä jotain suurta!

TEHOKOULUVALMENNUS 2.9.2007

Kommentit: Kylläpäs on komea otus ja kulkikin varsin hienosti (ja eteenpäinpyrkivästi). Virille ei tuottanut ongelmaa perusjutut, ei puolipiruetit eikä laukavaihdotkaan. Viri kulki todella lennokkaasti ja oli pelkästään hienoa katsella teidän työskentelyänne!

TARINAKILPAILUNI
Seuraava tarina löytyy myös Virin kilpailu-urasivulta.

Pikkutalli Harmonia, 18.8.2007 - he A - 3/5
Taas sitä mennään. Eikö tuo muija anna mulle ikinä rauhaa? Mä olen jo yli kuukauden ajan painanut kaikennäköisissä kilpailuissa koulusta esteisiin, saanut 18 sijoitusta ja vieläkään ei riitä? Kyllä mä tiedän, että mun pitää menestyä, että tammojen omistajat tykkää musta (tammathan tykkää musta muutenkin, kun oon niin komea ;)), mutta nyt saa kyllä riittää.

Ensin se kiskoo mut heti aamuruokintojen jälkeen ulos karsinasta - hyvä että ehdin kunnolla syödä - ja pukkaa traileriin. (Okei, sainhan mä pari porkkananpalaa ja kunnon rapsutukset hyvästä käytöksestä, sillä en oikein tykkää suojien laitosta kuljetuksen ajaksi ja yritin kerrankin olla mieliksi.) Trailerissa ehdinkin seukata kivasti mun parhaan kaverin, Veskun kanssa. Matka kesti tuskastuttavan kauan, mutta onneksi mulla oli paljon heinää rouskuteltavana.

Kun viimein pääsin trailerista ulos, Sanni näytti hymyilevän hermostuneesti ja mä sitten hörähdin rauhoittavasti. Eve tuli kanssa ulos autosta ja alkoi ottaa Veskua ulos. Mä ensin, mä ensin! yritin hirnua kutsuvasti Evelle, mutta neiti vain tuhahti mun upealle äänelle. Mitä, eikö se tykännytkään? Lopulta Sanni ymmärsi vihjeen ja talsin tottuneesti omistajani rinnalla ulos trailerista rinta rottingilla katsellen ympärilleni, lähintä tammaa etsien. Viime kilpailuissa oli oikein nätti suomenhevosneiti, jolla oli kyllä maailman upeimmat kupeet.. Hirnahdan leikkisästi ensimmäisen tammaneidin nähdessäni ja Sanni ja Eve purskahtavat yhdessä nauruun. Ennen kuin huomaankaan, oon ulkotarhoilla teljettynä. Kiva. Onneksi edes Vesku on viereisessä tarhassa, niin voidaan vähän höristellä yhdessä.

Just kun oltiin päästy juttuun Veskun kanssa, Sanni tuli takaisin jostain Nevadasta ja alkoi hoitaa mua kisakuntoon. Jee, mä pääsen radalle näyttää mun taidot! Seisoin koko jutskan ajan komeasti, että tamman sattuessa paikalle olisin ehdottomasti parhaimmillani, ja Sannikin myhäili tyytyväisenä. Tämän mä osaan. Vielä se laittaa silinterin päähän, vitsi kun se on nätti. Pärskähdän odottavasti, ja eipä kulu aikaakaan kun ollaan jo lämmittelemässä. Pari taivutusta, kiemuraurat, pohkeenväistö, peruutus ja vielä laukanvaihdon muistiin palautus - voi'la, meikä on valmis radalle!


Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?