VIRALLINEN NIMIJalo-WirtoROTUsuomenhevonenKASVATTAJAAxim Center
LEMPINIMIWirto, Virto, ArtoVÄRItrtOMISTAJAViivi L.
SYNTYMÄPÄIVÄ + IKÄ20.10.2007     SÄKÄ155 cmKOTITALLICecilié Stud
SUKUPUOLIoriMERKITtiptREKISTERINUMEROVH-33495


WIRTO - MAHTIPONTINEN JA LOJAALI

Wirto on aivan kuin ilmetty isänsä - niin näöltään kuin luonteeltaankin. Lojaalimpaa ystävää saa hakea ja ulkomuodoltaan komeampaa etsiä kissoin ja koirin - yhtä kauniit muodot ja askeleet omaavan hevosen löytää yhtä helposti kuin neulan heinäkasasta. Ratsuna Wirton valttina ovat upean liidokkaat askellajit ja mahtava keskittyminen ja mahtipontisuus - ori kyllä tietää, mitä tekee.

Ulkopuolisille ihmisille Wirto nyrpistää nokkaansa, eikä pidä siitä, että karsinaan tunkeutuu uppo-outo ihminen. Tämän oriin luottamus pitää todella ansaita, sillä omanarvontunto hällä on ihan kohdallaan. Yliarvosta herra ei kuitenkaan itseään, sillä kyllä jokainen muukin tietää, mihin tästä hevosesta on - luotettava ja loistava kouluratsu siis. Tutun ihmisen astuessa karsinaan Wirto on mahdottoman kiltti ja nöyrä, mutta auta armias, jos vieras yrittää lähestyä. Mahdotonta, sanoisinko. Hoitaminen käy Wirton omistajalta lähes kuin tanssi ja saattaapa hoitaja tuntea hellän pukkauksen selässään tai kainalossaan hellyydenosoituksena. Wirto on siis pohjimmiltaan aika pehmo, kun puhutaan ihmisen kanssa touhuamisesta. Vesiboksissa herra yleensä tanssahtelee veden valuessa jalkoja pitkin, muttei ikinä tahallaan ihmisen päälle. Eikä ori vettä inhoa, mitä nyt lähinnä huvittaa (ainakin näin ulkopuolisen silmin Wirtolla tuntuu olevan hauskaa tanssahdella veden roiskuessa.. ) Satuloinnin kanssa ei ole pahempia ongelmia, mitä nyt pientä pullistelua silloin tällöin.

Ratsastaessa Wirto haluaa tehdä kaikkensa. Aivan kaikkensa. Mahtipontinen, liidokas askellus ja nöyrä ratsastajan kuuntelu niin ääni- kuin painoapujenkin suhteen on loistoluokkaa. Wirto ei ole erityisen herkkä suustaan, mutta ei myöskään tarvitse kovia apuja tai pidätteitä. Kouluratsastuksessa herra taipuu upeasti helppo A-tasolle asti ja tässä lajissa herran taidot tulevat parhaiten esille. Esteratsastuksesta Wirto pitää myöskin, mutta mahtipontinen askellajitaiturointi ei oikein auta nopeuslajissa, jossa pitäisi vielä saada hypättyä kaikkien esteiden yli. No, en minä sano, etteikö Wirtosta esteratsuksikin olisi, päinvastoin, herra nauttii lajista kuin lajista (valjakkoa ja westerniä myöten) ja kunnon treenauksella saadaan varmasti tuloksia aikaan. Tällä hetkellä kuitenkin keskitymme koulupuolelle siksi, että taidot ovat aivan upeat juuri siinä lajissa, valkoisten aitojen ympäröimänä ja parhaiten vielä musiikin tahdissa. Ai niin, estekentille ori varmasti sopeutuisi hyvin siksikin, että tempo on herralla oikein loistava.

Tarhaillessa Wirto seisoo mahtipontisena yleensä aika paikoillaan ja tarkkailee muuta maailmaa. Muita oreja ei samaan tarhaan parane laittaa, ettei käy vahinkoja - Wirto tietää paikkansa ja tietysti se on orin mielestä siellä korkeimmalla korokkeella, johtajien johtajana. Viereisten karsinoiden asukkaiden kanssa herra hörähtelee yhdessä mielellään, kunhan vain muut ovat turvallisen välimatkan päässä. Taluttaessa herra kävelee mahtipontisen korostetuin askelin ratsastajan vierellä ja tuntuu olevan kunnian kukkuloilla, kumma kyllä - vaikkei mitään edes sen kummempia vaadita. Laitumilla Wirto joutuu valitettavasti taipumaan vanhempien orien sananvaltaan, mutta kun arvojärjestys on selvä, hyväksyy ori paikkansa ja komentelee alempiaan minkä ehtii.

Kilpailuissa Wirto ei pidä siitä, että liikaa ihmisiä häärää ympärillä, ja väki kulkemassa nenän edestä huomaamattakaan häntä ei oikein sulatu orin mieleen. Niinpä on parasta suosiolla sitoa punainen nauha hännänpäähän, kun herra kyllä osoittaa mieltään jonkun lähestyessä liikaa - eikä siinä vaiheessa mietitä, kuka se oli. Herra tuntuu hakevan omistajasta tai omasta kisaporukasta tukea ja turvaa pukkimalla kainaloon tai tanssahtelemalla ympäri turvaan ulkopuolisten kameraääniltä tai kuulutuksilta. Lämmittelyssä herra rauhoittuu, kun päästään kentälle ja itse suoritus meneekin sitten yleensä keskittymisen takia hyvin.

KOULUTUSTASO Minut on koulutettu tasoille he A / 90 cm. Kilpailen koulupainotteisena.

        

Kuvista suuret kiitokset hennn.'lle, kopiointi ehdottomasti kielletty!


 
                JALO-WIRTO Tuulentekijä
sh-o, 154 cm, KRJ IV, SLA-II, YLA3
 
Legenda
 
Kevät-Tähti
 
Wilmaus
sh-t, 155 cm
Ilmari
 
Okatar
 


JÄLKIKASVU

Wirto astuu vain koulupainotteisia sijoittuneita suomenhevostammoja.

04.03.2008, Sannin Wirraton, e. Sannin Wilma
22.03.2008, Vaapukan Hemuli, e. VIR MVA Ch Hilppa
27.07.2008, Aakuun Kaarina, e. Sannin Mirka

VALMENTAUDUMME

hevostalli.netissä hileen valmentamana 24.10.2008, kouluvalmennus:
Wirtolla ja sinulla meni oikein mallikkaasti koko tunnin ajan. Alkuverryttelyssä pyysin sinua kiinnittämään huomiota tahtiin, se on kuitenkin kouluratsastuksen a ja o. Sait reippaan suomenhevosen hienosti liikkeelle jo alusta alkaen, eikä minun tarvinnut erityisesti neuvoa missään asiassa. Voltteja tehdessäsi pyri kuitenkin jättämään taivuttaminen ja keskity ennemmin pieneen asetukseen. On hienoa, että sinulla on allasi noinkin taipuisa ja kapasiteetikas hevonen, mutta vältä turhaa vääntämistä. Suoralla uralla on myöskin pyrittävä aina todella ihan suoraan hevoseen, koska Wirtolle jäi helposti kaarevalla uralla kulkeminen päälle.

Varsinainen ensimmäinen harjoituksemme oli askeleen pituuden sääteleminen. Pyysin teitä pidentämään askelta ensin käynnissä uralla ja tekemään sitten jokaisen sivun keskelle voltin, jossa päinvastoin lyhennettiin askelia. Pidennyksen sujuivat kuin tanssi, Wirtolla on kaunis ja letkeä askel. Lyhennyksissä jäin alkuun taas säheltämään ja pitämään liikaa, joka aiheutti omaan istuntaasi etukenon ja sai hevosen hämilleen. Noudatit kuitenkin hyvin neuvojani ja pian suoriuduitte siitäkin kunnialla. Seuraava tehtävä oli siirtyä raviin ja jättää voltit pois. Lyhyillä sivuilla piti lyhentää hevosen liikkeitä muutaman askeleen verran ja päästää se sitten taas liikkumaan hyvää, venynyttä ravia. Sait Wirton nopeammin kuulolle kuin käynnissä ja suokki yritti selkeästi parhaansa. Hevonen liikkui tässä vaiheessa jo siistissä peräänannossa, ja näytti olevan todella hyvä kädelle. Ravi onkin selkeästi Wirton paras askellaji ja saittekin minulta paljon kehuja tässä kohtaa. Lyhennykset menivät siis nappiin, muistit nyt jo itsekin istua rentona ja ratsastaa enemmän istunnalla kuin näpertää käsillä.

Seuraavaan harjoitteeseen siirtyminen kävi luontevasti, teidän piti siis pysäyttää aina lyhyiden sivujen keskellä harjoitusravista. Mielikuvaharjoitteena pysähdyksen valmistelemisesta käytin lyhentämistä, josta on helppo ottaa seis. Ensimmäisillä kerroilla Wirto olisi mielellään jolkottanut pidätteistäsi huolimatta ja seisahtui vasta muutaman metrin liian myöhään. Kehotin sinua valmistelemaan jo sivun alusta alkaen tuleva tapahtuma ja samassa alkoikin taas näkyä hienoja suorituksia. Oripoika kuitenkin kyllästyi seisoskelemiseen ennen kuin ehdit antaa liikkeellelähdön avut ja peruutteli muutaman askeleen verran. Muita, ettet anna periksi ennen kuin Wirto on suostunut seisomaan paikoillaan hitaasti lasketut neljä sekuntia. Vasta sitten saat päästää sen eteenpäin. Liikkeellelähdöt hoituivat ongelmitta, energinen herrasmies kun on kyseessä!

Välikäyntien jälkeen luvassa oli muutama laukkaharjoitus. Pyysin teidät tulemaan napakassa harjoitusravissa pituushalkaisijaa pitkin kohtisuoraa minua kohden. Noin puolivälissä kenttää sinun piti nostaa joko oikea tai vasen laukka ja kääntyä laukan osoittamaan suuntaan. Vähän treeniä siis laukkojen tunnistamiseen ja suoraan kulkemiseen. Wirto siirtyi ravista laukkaan kauniin pehmeästi ja tuli kaksi ensimmäistä kertaa ryhdikkäänä ja kiemurtelematta. Sinäkin tunnistit laukat virheettömästi. Muutaman kerran tultuanne ori alkoi kuitenkin heti linjalle käännettyäsi ennakoimaan laukannostoa ja tästä seurasi kiemurtelua sekä jopa poikittamista. Vaikka hevonen onkin innoissaan, muista pitää kädet rentoina. Yhtäjaksoinen pidättäminen johtaa aina hevosen voittoon, se pystyy kyllä juoksemaan kättäsi vasten. Pienet pidätteet kunniaan! Pyri itse pysymään mahdollisimman rauhallisena, niin hevonenkin rentoutuu. Pari kertaa kehotin sinua tulemaan vain ihan ravissa koko halkaisijan ja yllättämään hevosen aina silloin tällöin laukannostolla. Näin Wirtokin lakkasi ennakoimasta ja saimme nähdä tasapainoisia siirtymisiä, hienoa!

Tämän jälkeen koko tunti olikin hujahtanut ohi ihan salakavalasti. Loppupalautteena sanoin sen verran, että olette erittäin kehityskelpoinen ja mukavan näköinen ratsukko, jolla on rahkeita kyllä pidemmällekin. Erityishuomio kannattaa Wirton kanssa suunnata käsin pehmeyteen ja suorana liikkumiseen, sekä tahtiin. Huolellinen alkuverryttely on aina tärkeä ja sen aikana pyri myös ottamaan hevonen aina täydelliseen kontolliin.

KILPAILU-URA

Katso rankingpisteeni ja ominaisuuspisteeni täältä! Olen koulupainotteinen orii. Merkitsemme vain avoimien kilpailuiden sijoitukset kalenteriin. Kilpailemisen herra aloittaa täyttäessään kolme vuotta.

Sivulta löytyvä banneri on Mistdown Cupin 31.12.2007 voittajabanneri. Bannerin on taiteillut Siiri ja Wirto ansaitsi sen upeasti suorituksellaan luokssa helppo B - prosentein 77.974%.

Wirtolla on oikeus osallistua VMJ:n alaisissa matkaratsastuskilpailuissa 30km ihanneaikaluokkaan.

SIJOITUKSET:
1161207KRJkouluratsastuskilpailuthe BHamilton4/40
2111207KRJkouluratsastuskilpailuthe CSR3/36
3141207KRJkouluratsastuskilpailuthe AWilloughby1/35
4181207KRJkouluratsastuskilpailuthe ATe Adoro Estate6/40
5121207KRJkouluratsastuskilpailuthe ATumpela4/40
6151207KRJkouluratsastuskilpailuthe BCradless Stables3/60
7191207KRJkouluratsastuskilpailuthe CO' Polo Warmbloods4/50
8191207KRJkouluratsastuskilpailuthe BO' Polo Warmbloods5/50
9191207KRJkouluratsastuskilpailuthe BO' Polo Warmbloods1/50
10201207KRJkouluratsastuskilpailuthe BAweia3/119
11201207KRJkouluratsastuskilpailuthe BAweia8/119
12221207KRJkouluratsastuskilpailuthe AKaRa1/54
13221207KRJkouluratsastuskilpailuthe CRusina7/60
14221207KRJkouluratsastuskilpailuthe CROWDY4/47
15010108KRJkouluratsastuskilpailuthe BBqueena4/27
16010108KRJkouluratsastuskilpailuthe ABqueena1/24
17010108KRJkouluratsastuskilpailuthe ABqueena1/30
18311207KRJkouluratsastuskilpailuthe BMistdown1/141
19301207KRJkouluratsastuskilpailuthe CAquanimals1/26
20301207KRJkouluratsastuskilpailuthe AAquanimals4/30
21010108KRJkouluratsastuskilpailuthe CViehättävä5/98
22010108KRJkouluratsastuskilpailuthe BViehättävä8/94
23010108KRJkouluratsastuskilpailuthe BHeijastus3/50
24010108KRJkouluratsastuskilpailuthe AHeijastus1/50
25100108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACarmen Hanoverians6/40
26271207KRJkouluratsastuskilpailuthe BO' Polo Warmbloods6/40
27130108KRJkouluratsastuskilpailuthe ASusilaakso1/35
28171207KRJkouluratsastuskilpailuthe BCecilie Riders5/70
29171207KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders8/71
30171207KRJkouluratsastuskilpailuthe CCecilie Riders1/71
31171207KRJkouluratsastuskilpailutKN SCecilie Riders1/69
32040108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders7/57
33100108KRJkouluratsastuskilpailuthe CAcapella1/50
34130108KRJkouluratsastuskilpailuthe CAquanimals4/30
35150108KRJkouluratsastuskilpailuthe AOrilaakso4/30
36230108KRJkouluratsastuskilpailuthe BHiljaisuus1/35
37260108KRJkouluratsastuskilpailuthe ATuikun6/40
38160108KRJkouluratsastuskilpailuthe CTeatro3/173
39230108KRJkouluratsastuskilpailuthe CCiar Dressage1/45
40230108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACiar Dressage6/45
41240108KRJkouluratsastuskilpailuthe ANolem Ponies3/335
42130108KRJkouluratsastuskilpailuthe CCecilie Riders6/103
43130108KRJkouluratsastuskilpailuthe CCecilie Riders8/88
44130108KRJkouluratsastuskilpailutKN SCecilie Riders2/73
45130108KRJkouluratsastuskilpailuthe ACecilie Riders1/36
46150808KRJ CUPkouluratsastuskilpailutkür va BEvergrey / KRJ33/412
 
1130108ERJkouluratsastuskilpailut100-110 cmSuopursuntila1/40
2020108ERJesteratsastuskilpailut70 cmCecilie Riders5/63
3020108ERJesteratsastuskilpailut70 cmCecilie Riders2/58
4150108ERJesteratsastuskilpailut100 cmTeatro4/130
5180108ERJesteratsastuskilpailut70-80 cmChennye5/50
6190108ERJesteratsastuskilpailut80-90 cmChennye3/50
7200108ERJesteratsastuskilpailut100 cmErehtynyt3/45
8210308ERJesteratsastuskilpailut70-80 cmNonehood7/223
9220308ERJesteratsastuskilpailut70-80 cmSuopursuntila2/40
10270308ERJesteratsastuskilpailut110-120 cmUnafraid3/40
11030408ERJesteratsastuskilpailut70 cmCeRi5/75
12220708ERJesteratsastuskilpailut80 cmHeinämäki10/126
 
1070108WRJwesternratsastuskilpailuthelppo versatile horseKaRa2/36
2170708WRJwesternratsastuskilpailuthelppo versatile horseKaRa9/100
3190708WRJwesternratsastuskilpailuthelppo western horsemanshipKaRa5/100
4160808WRJwesternratsastuskilpailutreiningKaRa6/74
5160808WRJwesternratsastuskilpailutbarrel racingKaRa1/51
6220808WRJwesternratsastuskilpailutpole bendingKaRa7/50
 
1250708KERJkenttäratsastuskilpailutCCI/CIC*KaRa4/27
 
 231207VMJmatkaratsastuskilpailut15km ihanneKK Ylsö5/15, 13p
 271108VMJmatkaratsastuskilpailut15km ihanneSoundless3/4
 291108VMJmatkaratsastuskilpailut15km ihanneSoundless1/4
 
1120108VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders2/9
2120108VVJvaljakkoajokilpailutnov yhdCecilie Riders1/10
3070208VVJvaljakkoajokilpailutnov tarkkCecilie Riders1/10
4070208VVJvaljakkoajokilpailutnov tarkkCecilie Riders3/10
5050608VVJvaljakkoajokilpailutnov kestCeRi4/17Sivuilla esitelty hevonen on virtuaalihevonen ja täysin mielikuvituksen tuotetta. Hevosen tiedot eivät liity mitenkään mahdollisiin kuviin, ja kaikki yhtäläisyydet oikeisiin hevosiin ovat puhdasta sattumaa. This horse is a Sim-Game horse - nothing exist in real life. If something matches with real life, it's only a pure coincidence and this Sim-Game horse doesn't have anyhing to do with the horse in photographs on this page. What is this?