© Viivi L. 2008-2011, otsikon kuvat © freefoto.com
etusivu    hevoset    kasvatus

Bromfield Aimable Èclair - VH06-099-5867 - virtuaalihevonen

Synt. 12.08.2009, ikä   116.8v
rautias, 162-senttinen selle francais-ori
kasv. Bromfield, om. Shia Stables
ent. omistaja Juli / Riiviöt

Koulutus vaativa B / 140 cm. Estepainotus.


© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan (kuvat saatu ed. omistajan kautta)


Yleisesti Ami on rauhallinen ja järkevä hevonen, mikä ei juurikaan sählää mitään omiaan. Ami viihtyy rauhallisessa seurassa, ei niinkään muiden orien kanssa tappelemassa. Sille parasta seuraa ihmisten jälkeen taitavat olla rauhalliset ruunat, jotka eivät turhia hötkyile.

Hoitaessa ori yleensä seisoskelee kiltisti touhuilematta mitään sen kummempia hoitajansa päänvaivaksi. Todella helppo ja ihanteellinen hoidettava, eikä vaadi paljoa. Jopa vähän kokemattomat voivat harjoitella tämän orin kanssa kaikenlaista, vaikka se vaikuttaakin utopistiselta, kun hevonen on kuitenkin sukupuoleltaan ori. Ami vaan on rauhallinen ja kiltti, eikä sille tulisi mieleenkään tehdä kenellekään mitään pahaa. Toisinaan Ami saattaa olla kovinkin utelias kuitenkin hoitajansa tekemisistä, ja nuuskuttelee kaikkea mitä vain ehtiikin. Se haluaisi tutkia hoitajan kaikki taskut ja tavarat ja muutenkin tutkailee kiinnostuneena ympärilleen. Se ei kuitenkaan tästäkään huolimatta hötkyile mitään turhia. Satulointi onnistuu ihan mukisematta, kuten myös satulointikin, mutta suojien laittamisesta Ami ei pidä sitten ollenkaan. Se alkaa polkea jalkojaan tyytymättömästi ja saattaa luimistella, eikä ollenkaan pidä siitä, kun joku laittaa jotain sen jalkojen päälle. Orille voi tällöin vähän ärähtää jolloin se yleensä lopettaa polkemisen, vaikka luimiminen kyllä jatkuukin. Taluttaessa Ami on reipas ja valpas, ja saattaa jopa innostua välillä vähän niinkin paljon, että yrittää ravailla sinne minne ollaankin menossa.

Ratsastaessa Ami on taitava ja menevä ratsu, ja soveltuu hyvin jopa kilpailuihinkin, mutta ori on kyllä siinä mielessä tullut todella paljon emäänsä, että se tarvitsee kovat alkulämmittelyt ratsastuksen aloittaessa. Se vaatii paljon taivuttelua, asetuksia sekä apuja, jotta sen saa kulkemaan heti alusta saakka kauniisti ja lämpenemään todella. Jos orin kanssa ei tule lämmiteltyä tarpeeksi, se yleensä tekee kaiken myöhemminkin hieman tahmeasti - kuin pakkopullaa söisi, mikä muuttuisikin purukumimassaksi suussa. Tässä mielessä Ami ei todellakaan ole ratsu helpoimmasta päästä. Tällä orilla on myös aika paljon omaa päätä, eikä se haluaisi tehdä aina kuten ratsastaja sanoo. Se nimittäin voi koittaa laittaa ihan kunnolla vastaan, jos ei halua jonkun menevän kuten ratsastaja käskee. Esteillä ori nauttii olostaan, kunhan sen on saanut lämmiteltyä hyppyjä varten. Se kuitenkin hyppää hyvin ja suurella ilmavaralla. Kouluratsastuskin onnistuu, mutta ei aivan yhtä hyvin, kuin esteratsastus. Tai sanotaan, että vaatii enemmän työtä saada Amin menemään koulua kuin esteitä.

Kiitos luonteesta entiselle omistajalle Julille!

i. The Space Toy
rn, 168cm, trak
ii. Psyghology Enric
EVM
ie. Desensitized Space
EVM
e. Asphyxiated
trt, 157cm, sf
ei. Asladur
EVM
ee. Kingstone Maryann
EVM


Ami ikääntyy 40:ssä IRL-päivässä yhden virtuaalivuoden.

Kilpailutuloksia:
16.11.2009 ERJ 70 cm - 3/38
26.11.2009 ERJ 80 cm - 8/80
27.11.2009 ERJ 70 cm - 2/60
13.12.2009 ERJ 120 cm - 2/40

Jälkikasvu:
sf-o. Bromfield Robin (19.03.2010) emä: Charabia's Delía


Entisen omistajan päiväkirjamerkintöjä:

08.12.2009
Nyt sitä tosiaan uskoo, että meidän pieni Ami-poika on tosiaankin kasvanut aikuiseksi hevoseksi. Amille on nimittäin syntymässä ensimmäinen jälkeläinen! Varsan emä tulee olemaan upea Delia, jonka luona vierailimme Amin kanssa tällä viikolla. Delia asustaa Amin kasvattajalla, joten on hienoa saada käyttää Amia jalostukseen kasvattajan hevoselle. Varsaa odotellessa sitten vain. Amilla on muutenkin startannut ihan hyvin kisakausi, joskin nyt ollaan vähän taukoiltu kisojen puutteessa.

15.11.2009
Ami on päässyt jo aloittelemaan kevyesti kisaustaan, olemme joihinkin kisoihin osallistuneet ja tuloksia odotellaan. Yksi sijoitus herralle on jopa jo kertynyt ensimmäisten kisojen aikana, enkä osaa edes kuvailla miten ylpeä olen meidän "pienestä pojasta". Ihan mahtavaa, toivotaan vain, että ori tulee pärjäämään myös tulevaisuudessakin hyvin kisauksessa.

28.09.2009
Tänään harjottelimme Amin kanssa hieman talutuksessa kävelyä. Ori on todella eloisa ja reipas, mutta todella ihmisystävällinen! En olisi uskonut, että tästä pienestä riiviöstä kasvaa näin kuuliainen ja kiltti oripoika.

27.08.2009
Amista on kasvanut suloinen ja hellyyttävä pikkuvarsa, joka ei tee kyllä pahaa kenellekään. On mukavaa seurata tämän pikkuherran elämää ja kasvamista (ja ori kasvaakin ihan hurjaa vauhtia!) kun pieni nauttii elämästään täysin siemauksin. Ami on selvästi tullut edesmenneeseen isäänsä energiassaan ;>